Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elszakadt a cérna a dél-afrikai farmereknél egy fehér srác kegyetlen megkínzása és kivégzése után

Békési Marcell

2020.10.08. 12:31

A 22 éves Brendin Horner minden csontját eltörték, holttestét egy póznához kötötték fekete nacionalisták, így küldtek üzenetet a fehéreknek, akiknél betelt a pohár.

Erőszakba torkollt az a tüntetés, melyet fehér farmerek rendeztek a Dél-Afrika Free State tartományában található Senekal városban. Több száz fehér farmer és helyi fekete gyűlt össze, hogy támogassák az elhunyt Brendin Horner családját.

A 22 éves farmeren múlt pénteken ütöttek rajta. Kegyetlenül megkínozták, majd megfojtották, holttestét pedig egy póznára kötözték, üzenetként a helyi fehér farmereknek, hogy mi vár rájuk is. Megtalálói szerint borzalmas állapotban volt a teste, megkínzói minden végtagját eltörték.

Brendin Horner és barátnője

A rendőrség őrizetbe vett két férfit, Sekwetje Mahlambát és Sekola Matlalestát, a városba érkezésükkor azonban már egy csoport dühös farmer várta őket, akik személyesen kívánták megbosszulni fiatal társuk halálát. A tüntetés tovább eszkalálódott, két puskalövés is eldördült, egyre többen gyűltek az utcára, míg végül pár száz fős tömeg tiltakozott a fehér népirtás ellen – köztük több helyi fekete.

A tüntetők a bíróság épületét is megrongálták, valamint egy rendőrautót is felgyújtottak.

Nem most kezdődött a feszültség

A dél-afrikai fehér farmerek és a feketék között három évtizede feszült a viszony. Az ország nyugati részén főképp fehérek és félvérek laknak, az ország középső és keleti felén viszont különböző nyelven beszélő feketék. A fő problémát az okozza, hogy nyugaton a földbirtokok jelentős része továbbra is a fehérek kezében van, ezek a családok azoknak a telepeseknek a leszármazottai, akik a XVIII–XIX. században költöztek ide Hollandiából.

A – fekete-kommunista gyökerű – kormány álláspontja szerint viszont Afrika a feketéké, és fehéreknek nem lenne joguk ott élni, lényegében lopták a földet, így az alkotmányba foglalták, hogy az állam ingyen és bérmentve elkobozhat földeket a fehér bőrszínű farmerektől.

Ezzel az indoklással annyi történelmi probléma van, hogy az országban jelenleg élő feketék (bantuk) ősei konkrétan a fehér telepesek után érkeztek, ráadásul ők voltak azok, akik a békés helyi törzseket tatárjárásként kiirtva elfoglalták mai helyüket Dél-Afrikában. A helyi őslakosokkal olyan távoli rokonságban sem állnak, mint mondjuk mi az tádzsikokkal.

A rasszista alkotmánymódosításnak kisebb nemzetközi visszhangja is volt, de mivel feketék hozták meg fehérek ellen, és mint tudjuk, a rasszizmus csak az egyik irányban működik, a nyugati sajtó „leösszeesküvéselméletezte”, és ettől felbátorodva a fekete nacionalisták elkezdték sorra meglincselni és meggyilkolni a fehér farmereket.

Az elmúlt évtizedben egyre több, egyre súlyosabb támadás történt, a támadók egyre kegyetlenebbek, a fehér telepesek pedig egyre ingerültebbek, hiszen az állam ebben a kérdésben nem mellettük áll.

A helyiek szerint a rendőrség a legtöbb esetben még akkor is sima fegyveres rablás miatt nyomoz, amikor egyértelmű a tudatos, rasszista indíttatású gyilkosság, például a sikeres betörés után a kapuban megvárják a farmert, vagy amikor nem is visznek el semmit, csak megerőszakolnak és meggyilkolnak mindenkit.

„A farmerek félelemben élnek, mert Dél-Afrikában földet művelni a legveszélyesebb foglalkozás a földön” – nyilatkozta tavaly egy helyi szervezet vezetője, Henk van de Graaf.

Úgy tudom, hogy a világban a gyilkossági ráta átlagosan 9 fő százezer emberre vetítve. Na, ez Dél-Afrikában 54. De a dél-afrikai farmerek közösségében 138, a világ összes foglalkozását tekintve a legmagasabb.

A fehérek emiatt nemrég egy út mentén kereszteket állítottak, egyet-egyet minden értelmetlenül meggyilkolt farmerért. Az akcióra az egész világ felfigyelt, de a mainstream média továbbra is összeesküvés-elméletnek tartja a fehér népirtást, annak ellenére, hogy húsz év alatt megfeleződött a fehérek száma a területen.

One White Cross For Every Farmer Murdered.

View from Helicopter flying above Normandien, Newcastle KwaZulu Natal.
This...

Közzétette: Break The Silence About South Africa2020. szeptember 6., vasárnap

 

Erre az akcióra válaszolhatott a két gyilkos a Brendinnel küldött üzenettel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére