Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump mindent és mindenkit helyre tett

2017. január 11. 20:28

WASHINGTON, 20:28

Szerdai sajtótájékoztatóján Donald Trump sok, a közelmúltat uraló kérdésre választ adott.

Szerda délre hívott össze sajtótájékoztatót Donald Trump megválasztott amerikai elnök. A leendő vezető a leghatározottabban visszautasította és megalapozatlannak nevezte azokat az állításokat, amelyeket a Buzzfeed/CNN hírportálok által közzétett, megerősítetlen hitelességű hírszerzési feljegyzésekben fogalmaztak meg. A minden bizonnyal kamuhírek lényege, hogy Oroszország állítólag Trump lejáratására, zsarolására alkalmas információk birtokában van.

Soha nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni ezeket a megalapozatlan állításokat. Hatalmas szégyenfoltot hagy a hírszerzési ügynökségeken, ha valóban ők szivárogtatták ki a jelentést"

– fogalmazott Trump.

A leendő elnök úgy nyilatkozott ezután, hogy a Demokrata Párt vezető testületét, az Országos Bizottságot valóban számítógépes támadások érhették, de ennek oka a gyenge számítógépes védelem volt. A Republikánus Párt számítógépes képtelenek voltak behatolni a hekkerek. 

Én például a hekkertámadások nyomán tudtam meg, hogy Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje előre megkapta az elnökjelölti viták kérdéseit"

– vélekedett a politikus.

Egyelőre még Trump sem tudja, milyen viszonyt fog ápolni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, bár előny lehet, hogy Vlagyimir Putyin állítólag kedveli őt. Trump őszintén reméli, hogy sikerül megtalálnia a hangot Moszkvával. Később megjegyezte, hogy semmi köze Oroszországhoz,  Moszkva sosem próbált befolyást gyakorolni rá.

Donald Trump meg is vádolta azzal a hírszerzési ügynökségeket, hogy beiktatása előtt még egy utolsó támadást próbálnak ellene intézni hamis hírek terjesztésével.

Hol élünk, a náci Németországban? Oroszország is megmondta, hogy a politikai ellenfelek által fizetett ellenőrizetlen jelentés totális kitaláció, teljesen nonszensz"

A politikus szóvivője, Sean Spicer is határozottan visszautasította a jelentésben foglalt vádakat.

A portál baloldali, a kampány elejétől végéig élesen Trump-ellenes volt, s még a The New York Times című lap is elutasította a portál hitelességét, a vádak megalapozottságát"

– mondta a szóvivő.

A Kreml is igyekezett tisztázni a dolgot. Dmitrij Peszkov szóvivő elmondta, hogy Moszkva kezében semmi kompromittáló anyag sincs. Sem Trumpról, sem Clintonról.

Ez abszolút kacsa, abszolút kitaláció, abszolút nonszensz. A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével" 

– fogalmazott.

Peszkov úgy véli, hogy egyetlen célja van az ilyesfajta támadásoknak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek: az orosz-amerikai kapcsolatokat kényszerű hanyatlását – írja az MTI.

A CNN hírtelevízió névtelen tisztviselőkre hivatkozva azt írta még, hogy a 35 oldalas kivonat alátámasztja azt, hogy Moszkva Clinton lejáratásával Trump esélyeit igyekezett növelni az elnökválasztáson.

Mi sem mutatja jobban, hogy mekkora kacsa a hír, hogy a WikiLeaks kiszivárogtató portálnak is az a meggyőződése, hogy hamis a 35 oldalas jelentés. Az iratot elsőként közlő Buzzfeed hírportál felhívja a figyelmet, hogy az állítások hitelessége nem ellenőrzött.

Az állítólagos iratokat állítólag több hónapon át készítették, a legdurvább állítás pedig az benne, hogy az orosz kormányzat öt éve készíti fel és támogatja Donald Trumpot, s ennek Vlagyimir Putyin orosz elnök által támogatott célja, hogy megossza a nyugati szövetségeseket.

Trump elutasított több, mézesmadzagnak szánt orosz ingatlanügyletet, de ő és belső köre is rendszeresen fogadott el a Kremltől politikai riválisaira vonatkozó hírszerzési információkat"

– áll a jelentésben.

Az orosz hírszerzés egy korábbi magas rangú tisztje azt állítja, hogy a Szövetségi Biztonsági Szolgálat moszkvai tevékenysége során elég kompromittáló információt gyűjtött ahhoz, hogy megzsarolhassák Trumpot"

– folytatja a súlyos vádat a dokumentum.

A dokumentum akkor vált teljesen hiteltelenné, mikor azt taglalják, hogy több, jól tájékozott forrás szerint Trump perverz szexuális aktusokban vett részt, amelyeket az FSZB szervezett vagy figyelt meg.

Számolnia kell a következményekkel a Buzzfeed amerikai hírportálnak, amiért nyilvánosságra hozta az állítólagos hírszerzési jelentést "

– fogalmazott Trump a sajtótájékoztatón.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Budapest visszalép az olimpiai pályázattól; terrorizmusellenes ENSZ-hivatal jöhet létre; újabb migránsellenes csomagot fogadtak el Merkelék. A nap legfontosabb hírei.

Egyre több mindenre használható az új személyi

A Belügyminisztérium azt szeretné, ha idővel minden tömegközlekedési eszközön használható lenne.

Fehér Ház: az amerikai- mexikói viszony "fenomenális"

Fehér Ház: az amerikai- mexikói viszony "fenomenális"

amerika, london, párizs

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője szerdán "fenomenálisnak" minősítette az amerikai-mexikói viszonyt.

Terrorizmusellenes ENSZ-hivatal jöhet létre

Terrorizmusellenes ENSZ-hivatal jöhet létre

amerika, london, párizs

Létrehozására a főtitkár tett javaslatot.

Óriási károkat okoz a migráció a párizsi turizmusnak

Óriási károkat okoz a migráció a párizsi turizmusnak

amerika, london, párizs

Párizs és a környékbeli régiók a 2016-os év során 1,5 millió turistától estek el, a migráció által megnőtt terrorfenyegetettség miatt sokan inkább elkerülik a francia fővárost.

A holland titkosszolgálat marokkói munkatársa információkat szivárogtatott ki a bevándorlásellenes párt vezetőjéről

A holland titkosszolgálat marokkói munkatársa információkat szivárogtatott ki a bevándorlásellenes párt vezetőjéről

amerika, london, párizs

A holland titkosszolgálat egyik munkatársa titkos információkat adhatott át egy bűnszervezetnek a bevándorlásellenes Szabadságpártot vezető Geert Wildersről.

Nem létező álprobléma: sokkal több migráns érkezett Olaszországba, mint az elmúlt év elején

Nem létező álprobléma: sokkal több migráns érkezett Olaszországba, mint az elmúlt év elején

amerika, london, párizs

Harmincöt százalékkal több migráns érkezett Olaszországba január elsejétől mostanáig, mint az elmúlt esztendő hasonló időszakában és minden korábbinál többen tartózkodnak az olaszországi táborokban - jelentette be Marco Minniti olasz belügyminiszter szerdán a parlamentben.

Brüsszel dicséri a magyar gazdaság teljesítményét, a londoni bankok pedig fellendülést jósolnak Magyarországnak

Brüsszel dicséri a magyar gazdaság teljesítményét, a londoni bankok pedig fellendülést jósolnak Magyarországnak

a kutya ugat

A magyar gazdaság teljesítménye szilárd - közölte az Európai Bizottság a 2017-es európai szemeszter most közzétett téli jelentésében. Londoni pénzügyi elemzők pedig - kutatóik magyarországi látogatását követően - bejelentették, hogy várakozásaik szerint jelentősen javulnak a magyar gazdaság növekedési kilátásai 2017-ben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére