Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Szorul a hurok a Teréz körúti robbantó nyaka körül

2017. február 11. 18:28

Fontos bizonyítékok szólnak a feltételezett Teréz körúti robbantó ellen. Elkészültek a végleges genetikai és tűzszerész szakértői vélemények, és a Magyar Idők úgy tudja, hogy ezek is P. László bűnösségét igazolják.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Látványosan felgyorsulhat a Teréz körúti robbantás nyomozása a jövő héten. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis két olyan igazságügyi szakvéleményt is a gyanúsított elé tár, amelyek az alapos gyanút még inkább megerősítik. Érthető, hogy P. László egyre feszültebb, egyre nehezebben viseli a bezártságot. A Magyar Idők információi szerint, az üggyel kapcsolatban egy végleges DNS-, valamint egy szintén végleges tűzszerész szakértői vélemény készült el, és ezt tárják várhatóan a hét közepén a gyanúsított és védője elé.

Brunner Tamás megerősítette, hogy két igazságügyi szakvéleményt kapnak majd meg.  Az ügyvéd azt is elmondta, hogy a decemberben indítványozott bizonyítási indítványukról még nem döntött a Központi Nyomozó Főügyészség. (Korábban megírtuk: a védelem antropológus szakértő bevonását javasolta a vizsgálatba, a szakember a gyanúsított és az elkövetőről készült videofelvételen szereplő férfi testalkatát, koponyaformáját és mozgását hasonlítaná össze. A védelem álláspontja szerint a videofelvételeken nem P. László szerepel.)

Nagy Andrea ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a védelem korábbi bizonyítási indítványáról még nem született döntés. A gyanúsított továbbra sem működik együtt a nyomozó ügyészekkel, nem tett vallomást az üggyel kapcsolatban.

Az alapos gyanú szerint P. László szeptember 24-én késő este a Teréz körút és a Király utca sarkánál, a járdán robbantást követett el házilag készített, hatásában szögekkel megnövelt pokolgéppel, amelynek következtében két rendőr súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eddigi információk szerint az alapos gyanút tárgyi bizonyítékok támasztják alá, így például genetikai azonosságot mutattak ki a pokolgép szállításhoz használt hátizsák maradványairól, illetve a pokolgép indítószerkezetének maradványairól nyert DNS-hordozó anyag és P. László DNS-e között. A jövő héten a védelem valószínűleg az erről készült végleges genetikai szakértői véleménnyel szembesülhet. A tűzszerész szak­értői vélemény pedig arról szólhat, hogy a robbantáshoz használt robbanó­anyag mennyiben azonos a P. László présházában talált robbanóanyaggal. P. László előzetes letartóztatását többek között a bűnismétlés veszélyével indokolta a nyomozási bíró; a gyanúsított elfogásáról szóló sajtótájékoztatón el is hangzott, a vélt elkövető ismétlésre készülhetett.

A merénylet során megsérült két rendőr rehabilitációja folytatódik, a tiszthelyettes nő és férfi társa nem kívánja elhagyni a testületet, vissza akarnak térni a szolgálatba – mondta az InfoRádióban Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Közben a Best című hetilap arról írt, hogy a két megsérült rendőr közel került egymáshoz lelkileg és több van már köztük, mint barátság.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 
Csehország kiáll az atom mellett

Csehország kiáll az atom mellett

amerika, london, párizs

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerint a cseh kormány támogatja az új atomenergiablokkok építését.

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

amerika, london, párizs

Azután kezdtek ismét özönleni a gyerekek a kikötővárosba, hogy a brit hatóságok bejelentették, átvesznek háromezer kísérő nélküli kiskorút.

Az USA és Oroszország együttműködése nélkül az EU életképtelen

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.

Ez Trumpék legújabb terve

Ez Trumpék legújabb terve

amerika, london, párizs

Kedden nyilvánosságra hozta az amerikai belbiztonsági miniszter az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat szigorító új irányelveket. Ezek segítségével gyorsítanák fel az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók kitoloncolását.

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök azután beszélt, hogy újabb zsidó kulturális központokat kellett kiüríteni bombafenyegetés miatt.

Hatalmas csapás érte a Hír TV-t!

Simicska tv-jénél konkrétan egy egész stáb mondott fel.

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

közeleg a tél

Újabb munkahelyteremtő beruházásokban állapodott meg amerikai vállalatok vezetőivel Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

közeleg a tél

A szegedi városháza és a hatalmi ágak szétválasztásának esete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére