Ugrás a tartalomhoz
" Egyenesen beszélünk”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Seggnyalásból jeles: Török Gábor - személyes kedvencünk

H.I.

2016. március 21. 13:48

Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértőt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A politikai cukiság megteremtője, Török Gábor a napokban adott interjút a Magyar Nemzetnek, ahol méltatta a lap tulajdonosának elévülhetetlen politikai érdemeit. Amióta ő (mármint Lajos) nincs, azóta a Fidesz félkarú torzóként bukdácsol a politikai mezőben. Képzeljük el, milyen képességekkel rendelkezhetnek politikai ellenfelei, ha ilyen körülmények között is le vannak maradva.

Török láthatóan, önkéntes közvetítőként próbálja összeboronálni a jobbközépen kegyvesztett, de dúsgazdag médiavállalkozót és a feltörekvő Jobbikot. Ami akár természetes dolog is lehet egy piac átrendeződése során. Nincs ezzel semmi baj. A pártnak média és támogatás kell, a támogatónak pedig bosszú. Szimpla ügy. Deal.

Egyetlen apró, zavaró tényező van. Az pedig az ordas képmutatás.

Miért van az, hogy az igazmondó juhász népmesei toposzával kampányolók, a tisztaszívű legkisebb fiúk nyomják a képünkbe leginkább a kamut.

Török még mindig „független”, aki őszinte naivitással csodálkozik rá Orbán és a Fidesz ördögi gépezetére, ahol a gonosz, a közvélemény-kutatások sötét mágiájával és kommunikációs trükkök százaival manipulálja az együgyű magyart, miközben eltapossa az „érték alapú”, igazi politikát – bármit is jelentsen az. A kormányzást figyelemelterelő katonai műveletekkel helyettesíti – mint a migrációs ügy (!). Amit Török „zombi-apokalipszisnek” nevez.

Török úgy látszik átaludta az elmúlt közel egy évet. Jól tette, jegyzem meg, mert nehéz volt. A migrációs válsággal kapcsolatos véleménye Gyurcsány Ferenc kiinduló álláspontjával azonos. Tehát az egész sztori egy jól felépített kommunikációs trükk. Persze, hogy az, ahogy az ISIS, meg a párizsi terror is egy trükk. Ahogy a szíriai háború is csak egy álom.

Török Gábor „elemzése” politikai pozíció kijelölés, nincs köze a valóság megértéséhez. Kár, mert arra legalább volna igény. Mondandójának mélyszerkezete azonban semmiben sem különbözik egy tetszőlegesen kiválasztott baloldali megmondóemberétől, ugyanolyan fikciós, mitológiai egyszerűségű. Ezért kár lobogtatni a szakértő nyakkendőt.

Török narratívája szerint Orbánt csak a hatalom érdekli, tehetséges, de gonosz. Diktatórikus, így megvásárolt klientúrával dolgozik – hiszen megalomán hatalomépítése régen kiölte a hitet és az értékeket. A választókat tanácsadók segítségével manipulálja. Politikája fiktív ügyekre épít: rezsicsökkentés, migrációs helyzet – amik a véres hazai valóság és a kormányzás-képtelenség elfedésére szolgálnak. Ennyi.

Nem szégyen, hogy MLM ügynök vagy Török, hiszen az is egy meló. De ne játszd már el a független szakértőt, a tudományos munkatársat, Öveges professzort. Negyed évszázaddal a Fidesz alapítása után, még mindig ott tartunk, hogy Orbán „titka” a manipuláció és a gátlástalan hatalomépítés. Lenyűgöző, egypontnullás lényeglátás.

Ezt a baloldalon meg úgy mondják: populista diktátor. Csak az egy politikai szlogen. Ne nézzük egymást hülyének.  A Te „megfejtésed” ugyanez pepitában.

Helyette itt az egyszerűbb és őszintébb verzió:

Kedves Orbánban és sleppjében csalódott, volt Fidesz szavazó. Engem Török Gábornak hívnak, magamat születésem óta nemzeti liberálisként határozom meg, elutasítok minden diktatúrát, így a kommunizmust is. Szakértelmemmel ma a Jobbik nevű, fiatal és tehetséges radikális pártot segítem. Nagyra értékelem azt, amit a Fidesz 1998 és 2002 között tett. Simicska Lajos felügyelete alatt, a polgári eszme és értékvilág oltalmában, a párt kiválóan kormányzott. Ez a folyamat sajnos 2002 után megszakadt. Orbán elveszítette hitét, Lajos nélkül ma már csak félkarú óriás, aki saját hatalmának cinikus masszírozgatásával van elfoglalva. Ezért vetette rá magát olyan üres, a választókat is félrevezető ügyekre, mint a bevándorlás. Ezért szít hazug módon háborús hangulatot. De ne csüggedjetek, kedves volt Fidesz szavazók, hiszen Orbán után is van élet a jobboldalon. Akkor is, ha erre 30 évet kell várni. Lajos megoldja. Voksolj a Jobbikra.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
Elakadtál a CSOK-ban? Lezsák segít!

Elakadtál a CSOK-ban? Lezsák segít!

a kutya ugat

Az országgyűlési képviselő azoknak szeretne segíteni, akik eddig azért nem éltek a kedvezménnyel mert nem találtak megbízható választ egyéni sorsukra, vagy speciális élethelyzetükre.

"Merkel továbbra sem ismeri el, hogy hibázott"

"Merkel továbbra sem ismeri el, hogy hibázott"

amerika, london, párizs

Feledy Botond külpolitikai szakértő szerint a menekülő emberek hatalmi játéknak vannak kitéve és ők a legnagyobb áldozatok.

Véres összecsapások a rendőrök és a tüntetők között

Több mint 165 tüntetőt vettek őrizetbe és mintegy 60 ember került kórházba szombatra virradóra az örmény fővárosban, Jeravánban.

Hatalmas muszlim tüntetés lesz Kölnben

Hatalmas muszlim tüntetés lesz Kölnben

amerika, london, párizs

Mintegy harmincezer török tüntető fog vasárnap az utcákra özönleni Németországban annak érdekében, hogy Erdogant éltessék.

Az Iszlám Állam globális polgárháborút akar kirobbantani

Az Iszlám Állam globális polgárháborút akar kirobbantani

amerika, london, párizs

Lehet koncepció abban, hogy a terrorszervezet nemcsak Európában, hanem a világ más részein is merényleteket követ el. Még úgyis, hogy nem feltétlenül közvetlenül, saját harcosaival hajtatja azokat végre.

Elölről kezdődik Hiszékeny Dezső büntetőpere

Elölről kezdődik Hiszékeny Dezső büntetőpere

közeleg a tél

A volt angyalföldi szocialista alpolgármester a vád szerint kenőpénzt fogadott el, ám első fokon felmentették. Most azonban új eljárást kezdeményezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Nem kérünk egy városnyi migránst Magyarországra!

Nem kérünk egy városnyi migránst Magyarországra!

közeleg a tél

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar embereknek meg kell állítaniuk Brüsszelt, amely egy városnyi illegális bevándorlót telepítene Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére