Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Most Budapesten a sor

Horváth Ferenc

2017. február 17. 18:38

Mi lesz veled olimpia?

Mint ismert, a Momentum Mozgalom – saját tájékoztatása szerint – több mint 260 ezer olimpiaellenes aláírást adott le a Fővárosi Választási Irodának a népszavazás kiírása érdekében. Így a labda most Budapest, a budapesti emberek térfelén pattog.

Mivel a főváros pályázott a 2024-es olimpia megrendezésére, valamint Budapesten indítottak aláírásgyűjtést is a pályázattal szemben, ez nem is lehetne másként, hiába jelennek meg hangzatos cikkek a balliberális médiában.

Az olimpia egy fantasztikus lehetőség lenne az ország számára, így magunk is örülnénk, ha beteljesülne sok magyar szurkoló és sportoló álma, hogy Magyarországon, saját hazánkban élhessük át a világ legnagyobb sportesemények minden egyes pillanatát. Azonban azt is látni kell, hogy felborult a korábbi konszenzus, mely az olimpiai pályázatot övezte.

A szocialista-liberális kormányok és városvezetés idején, 2009-ben még maga Demszky Gábor, az SZDSZ-es városvezető írt levelet az akkori miniszterelnöknek, Bajnai Gordonnak az olimpia kapcsán. Demszky a levélben arra sürgette a kormányfőt, hogy mielőbb üssék nyélbe az olimpiai törvényt, hogy Budapest pályázhasson a világjátékokra. A levelet Demszky mellett az MSZP-s Steiner Pál, az SZDSZ-es John Emese, a mostani főpolgármester, Tarlós István, a KDNP-s Bagdy Gábor, az MDF-es Hock Zoltán, valamint a BOM elnöke, Szalay-Berzeviczky Attila is szignózta.

Ezen tény tudtában, mégis hogyan lehetne másképp értelmezni a baloldal jelenlegi politikáját, mint egy árulást a budapesti olimpiával szemben?

Konszenzus hiányában nincs esélye Budapestnek. Ez egy fontos kritérium ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről, amely érthetően azt is prioritásként kezeli, hogy a pályázó országban egyetértés övezze az ötkarikás játékokra való pályázást, hiszen egy esetleges kormányváltással veszélybe kerülhet maga a rendezés is, ahogyan az Görögország esetében is megtörtént.

Ennek következtében Tarlós István nemhiába nyilatkozta azt, hogy főpolgármesterként személy szerint elgondolkodik azon, hogy nem kellene-e visszavonni a pályázatot, mivel az ellenzéki pártok árulást követtek el:

A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott, elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

Bárcsak még mindig a grundok idejét élnénk…

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
Csehország kiáll az atom mellett

Csehország kiáll az atom mellett

amerika, london, párizs

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerint a cseh kormány támogatja az új atomenergiablokkok építését.

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

amerika, london, párizs

Azután kezdtek ismét özönleni a gyerekek a kikötővárosba, hogy a brit hatóságok bejelentették, átvesznek háromezer kísérő nélküli kiskorút.

Az USA és Oroszország együttműködése nélkül az EU életképtelen

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.

Ez Trumpék legújabb terve

Ez Trumpék legújabb terve

amerika, london, párizs

Kedden nyilvánosságra hozta az amerikai belbiztonsági miniszter az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat szigorító új irányelveket. Ezek segítségével gyorsítanák fel az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók kitoloncolását.

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök azután beszélt, hogy újabb zsidó kulturális központokat kellett kiüríteni bombafenyegetés miatt.

Hatalmas csapás érte a Hír TV-t!

Simicska tv-jénél konkrétan egy egész stáb mondott fel.

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

közeleg a tél

Újabb munkahelyteremtő beruházásokban állapodott meg amerikai vállalatok vezetőivel Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

közeleg a tél

A szegedi városháza és a hatalmi ágak szétválasztásának esete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére