Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ilyen a nagy baloldali össze-visszafogás

2017. január 9. 10:58

Nem áll meg a dilivonat: tovább folytatódik a kutyakomédia a baloldalon.

Már-már hihetetlen, mennyire mélyre tud süllyedni az emeszpé a miniszterelnök-jelölt casting versenyében. A politikai lúzerség verhetetlen bajnokai már egymást is fúrják, akkora a párton belüli nézeteltérés. Egyelőre ott áll az ügyük, hogy Botka László személyében van egy jelöltjük, ám a szegedi politikus annyira megosztó, és olyan szépen osztja saját pártját, hogy öröm nézni.

Nem értjük Botka Lászlót, nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget. A párt vezetésében koránt sem biztosak abban, hogy Botka László tényleg a közös baloldali lista élére állna, a feltételeit ugyanis nehezen lehet komolyan venni"

– mondta az emeszpé egyik elnökségi tagja.

Botka még decemberben mondta azt, hogy ha igény van rá, akkor különös feltételekkel, de elfogadja a jelölést. Nem túl szofisztikált stílusban a szegedi polgármester kijelentette: azt mondják, hogy én nem akarok vállalni szerepet. A francokat nem!

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Bár az MSZP közleményben kiállt a politikus mellett, azonban a párton belül volt aki nem lelkesedett az ötletért.

Hát, most meghazudtolnám magam, ha azt mondanám, hogy fú ez nekem mennyire tetszik!

– mondta a baloldali párt örökös fenegyerek Szanyi Tibor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának.

A kutyakomédiát tovább díszíti, hogy a DK biztos nem megy bele majd Botka jelölésébe, hiszen a polgármesternek egyik legkomolyabb feltétele az, hogy ha lesz közös lista, akkor Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen azon.

Volt, amikor kifejezetten Botka László nélkül képzelték el a jelölést, most éppen Botka László jelölését támogatnák. Az MSZP folyton változtatja, hogy kit támogat."

– véli Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Kicsit olyan az egész, mint az alsó tagozatos kisgyerekek a tesiórán, akiknek muszáj megfogniuk egymás kezét, annak ellenére, hogy rühellik egymást.

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a baloldalon az látszik, hogy nemcsak pártokon belül, hanem a pártok között is meglehetősen nagy törésvonalak feszülnek.

A baloldali pártok most messzebb vannak az összefogástól, mint amikor meghirdették azt"

– mondta a politológus.

Az elemző szerint több baloldali blokk is lehet majd a jövő évi választásokon, hiszen a civilek bejelentése azt mutatja, több baloldali miniszterelnök-jelölt is lesz, a civileknek, az LMP-nek, az MSZP-DK-nak is várhatóan lesz egy-egy miniszterelnök-jelöltje, és ez azt fogja eredményezni, hogy a baloldali szavazótábor tovább fog aprózódni.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint ráadásul az MSZP-nek még a DK-val együtt is éppen ugyanannyi támogatója lenne, mint a Jobbiknak.

Kuncze Gábor korábbi SZDSZ-es vezető úgy véli, hogy a balliberális oldalon egy kormányfő-jelöltnek kellene lennie. Az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy az ő favoritja Jaksity György üzletember vagy Surányi György lenne, Majtényi Lászlóval is kiegyezne.

Lendvai Ildikó volt MSZP elnök-frakcióvezető szerint a Botka-Majtényi páros lenne a legjobb és egyetért a fent említett liberális politikussal, miszerint egyetlen választási párt kell ezen az oldalon 2018-ban.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
FKF-ügy: hiába a sivalkodás, jogi alapon váltak meg a négy szakszervezeti vezetőtől

FKF-ügy: hiába a sivalkodás, jogi alapon váltak meg a négy szakszervezeti vezetőtől

közeleg a tél

Jogellenes volt a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.-nél működő szakszervezet titkárának, valamint a három szakszervezeti koordinátornak a munkaviszonya, ezt szüntették meg egy "szigorúan jogi alapon" meghozott döntéssel - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a társaság vezérigazgatója.

Snowden még évekig Oroszországban maradhat

Több évvel meghosszabbította Oroszország Edward Snowden tartózkodási engedélyét - tudatta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Megválasztották Martin Schulz utódját; meghosszabbították a nyomozást a Jobbik politikusának ügyében; az OLAF észrevételei szinte egytől egyig a Demszky-érához köthetők.

Kevesebb Heti Hetessel mérgez idén az RTL

Az RTL Klub úgy döntött, hogy 18 év után szinte megszünteti a Heti Hetest. Idén ugyanis csak 16 részt készítenek a 40 helyett.

Halálosan megfenyegették a demokraták a Trump beiktatására meghívott énekesnőt

Halálosan megfenyegették a demokraták a Trump beiktatására meghívott énekesnőt

amerika, london, párizs

Jennifer Holliday énekesnő elvállalta, hogy fellép Donald Trump megválasztott amerikai elnök pénteki beiktatási ünnepségén, aztán ezt váratlanul lemondta. Kedden egy televíziós műsorban felfedte a "műsorváltozás" okát: halálos fenyegetéseket kapott.

Az OLAF észrevételek egy kivétellel mind a szocikhoz köthetőek

Az OLAF észrevételek egy kivétellel mind a szocikhoz köthetőek

közeleg a tél

Mintegy nyolcvan észrevételt tett a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), egy kivételével valamennyi a 2005-2009 közötti időszakra vonatkozik - közölte Budapest főpolgármestere kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Obama csaknem 30 évet elengedett a WikiLeaksnek szivárogtató Manning büntetéséből

Obama csaknem 30 évet elengedett a WikiLeaksnek szivárogtató Manning büntetéséből

amerika, london, párizs

A leköszönő amerikai elnök, Barack Obama 29 évet elengedett a 35 év börtönre ítélt, a WikiLeaksnek szivárogtató Chelsea Manning büntetéséből, aki ennek köszönhetően már májusban szabadulhat.

Így néz ki egy magyar jégtörő expedíció

Így néz ki egy magyar jégtörő expedíció

szabad vasárnap

Magyarország harcba küldte a jégtörőket a Dunán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére