Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
szatén
 
 
 
 

Bye-bye píszi, terhes vagyok! - várandósblog a 888-on

2017. február 13. 17:58

2. rész

Ahogy múlt héten ígértem, folytatom a várandóssággal kapcsolatos közhelyekkel szembeni harcot. A második részben arról lesz szó, hogy bár minden ismerősöd bugyuta mosollyal biztat arra, hogy ne parázz, te akkor is parázni fogsz. Ez van.

Mielőtt rátérnék a lényegre, először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki kedves szavakat írt, gratulált és bátorított az első bejegyzés után. Tök jólesett, de komolyan.

És akkor a paráról.

Bár folyamatosan azt hallom, hogy ne törődj semmivel, élvezd ezt az áldott állapotot, ne félj, minden rendben lesz, szerintem nincs olyan felelősségteljes (leendő) szülő, aki ne parázna folyton valamin:

- az első ultrahangon azon, hogy jó helyen (méhen belül) legyen a baba;

- az első genetikai ultrahangon, hogy látszódjék az orrcsont és megfelelő legyen a nyaki redő vastagsága;

- a második genetikai ultrahangon, hogy minden kis szerve rendben legyen a picinek.

De nem is kell extra vizsgálat: én minden egyes alkalommal félek, hogy mozog-e, ver-e a kis szíve, úgy általában jól van-e. Ez állítólag változni fog, ha már érzem, hogy mozog, egyelőre azonban csak akkor tudok megbizonyosodni arról, hogy minden rendben, ha valamilyen vizsgálatra megyek. (Már az is óriási előrelépés, amikor a védőnőnél is meg tudod hallgatni a szívverését – nekem a héten volt az első ilyen élményem, mert csak a 15. hét után elég nagy ehhez a baba.)

A 90 éves nagymamám mindig azt elmeséli, hogy az ő idejében még nem volt ennyi vizsgálat, aztán mégis megszülettek a gyerekek. Annyiban igaza van, hogy jó sok idegességtől kímélték meg a kismamákat 70 évvel ezelőtt, de azért jó érzés, hogy a fejlődési rendellenességek többségét ki lehet zárni még a terhesség ideje alatt. Még akkor is, ha cserébe mindig van valami, amin parázni lehet.

Azt viszont a saját káromon tanultam meg, hogy rengeteg felesleges idegeskedéstől kímélhetem meg magam, ha nem olvasgatok a neten különböző kismama fórumokat.Most már tudom, hogy az orvos az egyetlen, akit érdemes megkérdezni, ha bármi felmerül. Ahogy az első bejegyzésben is írtam: tényleg minden terhesség más. Épp ezért meg kell próbálni kizárni az okoskodókat még akkor is, ha nekik már van gyerekük. Jó esetben az orvosod ismer, és tudja mi az, amit komolyan kell venni, és mi az, amin felesleges az idegeskedés.

Nem állítom, hogy mindenki ilyen parás kismama, és azt sem, hogy ez a normális. Sőt, nagyon irigylem azokat, akik soha nem féltek a terhességük alatt. Az viszont nagyon szuper lenne, ha nem oltanák le azokat, akik ellent mernek mondani a "minden rendben lesz és csak ki kell élvezni ezt az áldott állapotot" filozófiának. Majd megnyugszom, ha a kislányom épen és egészségesen a kezemben lesz.

Na persze ... akkor majd a félelmek egy teljesen új tárháza nyílik majd meg, amire egyelőre gondolni sem akarok.

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
Csehország kiáll az atom mellett

Csehország kiáll az atom mellett

amerika, london, párizs

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerint a cseh kormány támogatja az új atomenergiablokkok építését.

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

amerika, london, párizs

Azután kezdtek ismét özönleni a gyerekek a kikötővárosba, hogy a brit hatóságok bejelentették, átvesznek háromezer kísérő nélküli kiskorút.

Az USA és Oroszország együttműködése nélkül az EU életképtelen

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.

Ez Trumpék legújabb terve

Ez Trumpék legújabb terve

amerika, london, párizs

Kedden nyilvánosságra hozta az amerikai belbiztonsági miniszter az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat szigorító új irányelveket. Ezek segítségével gyorsítanák fel az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók kitoloncolását.

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök azután beszélt, hogy újabb zsidó kulturális központokat kellett kiüríteni bombafenyegetés miatt.

Hatalmas csapás érte a Hír TV-t!

Simicska tv-jénél konkrétan egy egész stáb mondott fel.

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

közeleg a tél

Újabb munkahelyteremtő beruházásokban állapodott meg amerikai vállalatok vezetőivel Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

közeleg a tél

A szegedi városháza és a hatalmi ágak szétválasztásának esete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére