Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
szatén
 
 
 
 

Bye-bye píszi, terhes vagyok! - várandósblog a 888-on

2017. február 6. 19:28

1. rész

A nő életének legszebb időszaka, gyönyörű leszel, ragyogni fogsz... ilyen és ehhez hasonló közhelyekkel bombáznak a különböző, elsősorban női témákkal foglalkozó oldalak, és általában ezzel a reakcióval szembesülsz, amikor másoknak is elbüszkélkedsz arról, hogy kisbabát vársz. Nem csoda, ha ezek után minden terhes nő arra számít, hogy belőle lesz a legszebb kismama, akinek pattanásoktól mentes arca ragyog, egészséges és dús haja fénylik, páratlan szépségének hatására pedig megfordulnak utána az utcán. Aztán szembesülnek a valósággal. (Tisztelet a kivételnek.)

Elöljáróban annyit azért gyorsan leszögeznék, hogy nem panaszkodni akarok, és véletlenül sem akarom azt a látszatot kelteni, mintha nem lennék nagyon boldog az első másodperctől kezdve, hogy két csíkot mutatott a terhességi teszt.Ugyanakkor rohadtul elegem van a terhes nőkkel szembeni elvárásokból, és a sok okosból is. Ők azok, akik — ha kéred, ha nem — tutira megmondják a frankót, mert már van 1-2-3 gyerekük. (Férfiakat is beleértve!) Azért írok a terhességemről, hogy megnyugtassam azokat, akik hozzám hasonlóan nem ragyognak a nap 24 órájában és szarul érzik magukat attól, hogy nem felelnek meg a terhes nőkről kialakult idealizált képnek. Nekik üzenem: nem vagytok egyedül!

Terhességem 15. hetében járok, és ezidáig nagyon kevés közhely bizonyult igaznak:

— kezdetektől nem tudok aludni — pedig aluszékonynak kellene lennem;

— le kellett vágatnom a hátam közepéig érő hosszú hajamat, annyira hullott és zsírosodott – pedig azt mondták, dúsabb, fényesebb lesz;

— folyamatosan küzdök a pattanásokkal — pedig azt mondták, makulátlan lesz az arcbőröm;

— már az első trimeszterben 5 kilót híztam, pedig azt mondták, ilyenkor sok kismama még le is dob pár kilót.

Kicsit szégyelltem is magam és félve mertem elmondani még a legjobb barátnőmnek is, hogy egyelőre nem ez életem legcsodálatosabb időszaka. Mostanra azonban elfogadtam, hogy soha nem leszek az a földöntúli szépségű kismama, aki a különböző magazinok címlapján mosolyog, és megtanultam azt is, hogy ne dőljek be a terhességről szóló — nem tudom másként kifejezni — polkorrekt cikkeknek sem, különben előbb-utóbb begolyózok, és tönkreteszem még azokat a pillanatokat is, amik tényleg csodálatosak lehetnének ez alatt a 9 hónap alatt.Helyette inkább leírom, hogy VALÓJÁBAN milyen a terhesség, és bízom benne, hogy sokan megkönnyebbülten sóhajtanak majd fel a képernyők előtt, hogy nem csak ők lógnak ki a sorból.

Nem állítom, hogy mindenki ezekkel a problémákkal szembesül, hiszen – és ez kivételesen igaz – minden terhesség más, de a lényegre rámutat: ne szégyelld, ha nem felelsz meg a kismamákról kialakított hazug képnek.

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
Csehország kiáll az atom mellett

Csehország kiáll az atom mellett

amerika, london, párizs

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerint a cseh kormány támogatja az új atomenergiablokkok építését.

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

amerika, london, párizs

Azután kezdtek ismét özönleni a gyerekek a kikötővárosba, hogy a brit hatóságok bejelentették, átvesznek háromezer kísérő nélküli kiskorút.

Az USA és Oroszország együttműködése nélkül az EU életképtelen

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.

Ez Trumpék legújabb terve

Ez Trumpék legújabb terve

amerika, london, párizs

Kedden nyilvánosságra hozta az amerikai belbiztonsági miniszter az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat szigorító új irányelveket. Ezek segítségével gyorsítanák fel az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók kitoloncolását.

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök azután beszélt, hogy újabb zsidó kulturális központokat kellett kiüríteni bombafenyegetés miatt.

Hatalmas csapás érte a Hír TV-t!

Simicska tv-jénél konkrétan egy egész stáb mondott fel.

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

közeleg a tél

Újabb munkahelyteremtő beruházásokban állapodott meg amerikai vállalatok vezetőivel Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

közeleg a tél

A szegedi városháza és a hatalmi ágak szétválasztásának esete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére