Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Börtönőrök vertek halálra egy elítéltet

2017. január 30. 08:28

Az egyik elítéltnek bakanccsal tiporták az arcát és összesen 43 ütés és rúgás nyomot találtak rajta. A gyanú szerint három börtönőr verte halálra a férfit az egyik budapesti börtönben. A családot képviselő ügyvéd szerint, ha egy civil öl hasonlóképpen, akkor biztos, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélik el.

A gyanú szerint Csiki Sándort a börtönőrök verték halálra november közepén a Kozma utcai börtönben. Két héttel ezelőtt elfogtak három egyenruhást, most már ők is rabok, előzetesben ülnek. Csiki összesen 44 évet élt, azonban nem volt ismeretlen számára a börtön, hiszen fél életét ott töltötte. A Hirado.hu információi szerint több mint húsz évig volt rácsok mögött. Legutóbb 9 évet kapott fegyveres rablásért, 2018-ba szabadult volna. A rabtársak azt mesélték a férfiról, hogy okosan üzletelgetett, amivel csak tudott. A férfi nem ijedt meg a saját árnyékától, ahogy mondják, bárkinek felállt. Az őröknek is gyakran beszólt.

Fotó: MTI Fotóbank

Csiki egy verekedés miatt került fogdára a Kozma utcai börtönben, amit csak gyűjtőnek neveznek. Az eddigi adatok szerint ott vesztette az életét.Azóta elvégezték a holttest boncolását, az orvosszakértők összesen 43 sérülést számoltak össze a testén, elsősorban a fején. Az arcán például találtak egy bakancstalpnyomot is.

Deteky Gábor, az áldozat családjának egyik ügyvédje szerint egy matrac okozta az áldozat halálát. Egy ügyészségi feljegyzés szerint is ez volt aznap a konfliktusforrás. A fogdában csak éjszakára maradhat az elítélteknél a matrac, azonban Csikinek megengedték, hogy nappal is használja azt, mivel beteg volt. Ennek ellenére reggel fél nyolc körül a három felügyelő el akarta tőle venni a matracát, de ő nem hagyta és hangos szóváltás alakult ki.

Fotó: MTI Fotóbank
A fogda folyosója be van kamerázva, a nyomozati anyag szerint a felvételen az látszik, hogy az áldozat a nyitott zárkaajtón kidobja a szivacsot. A három gyanúsított belép a cellába, ott nagyjából 2 percig voltak bent, majd egyikük a földön, a folyosóra húzza a megbilincselt áldozatot.

Csikit később az egészségügyi körletbe vitték. A fogoly folyamatosan szidta az őröket, a rendelőben is ellenállt, rúgkapált, egy idő után azonban rosszul lett. Csiki Sándor végül a börtön orvosi szobájában halt meg 8 óra 21 perckor.

Fotó: MTI Fotóbank

Az első orvos szerint nem az elítélten nem észlelt a halállal összefüggő sérülést, csak a kezén látott bilincs-sebeket. Szerinte szívelégtelenségben halt meg a férfi, annak ellenére, hogy a boncolás 43 ütés-, rúgás- és taposásnyomot derített fel.

Apám azt írta, meg akarnak ölni, vagy olyanra kényszerítenek, hogy megölessem magam”

– fogalmazott ifjabb Csiki Sándor, az áldozat fia. Az ügyvéd szerint a fogoly testileg-lelkileg beteg ember volt. A mozgássérült, bottal bicegő férfit téveszmék gyötörték, és ezt a börtön kezeletlenül hagyta.

Fotó: MTI Fotóbank

Az áldozat fia is ült már, korábban öt évet volt rácsok mögött. Akkor apjával együtt ült egy zárkában, ismerte is az őröket.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 
Csehország kiáll az atom mellett

Csehország kiáll az atom mellett

amerika, london, párizs

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerint a cseh kormány támogatja az új atomenergiablokkok építését.

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

amerika, london, párizs

Azután kezdtek ismét özönleni a gyerekek a kikötővárosba, hogy a brit hatóságok bejelentették, átvesznek háromezer kísérő nélküli kiskorút.

Az USA és Oroszország együttműködése nélkül az EU életképtelen

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.

Ez Trumpék legújabb terve

Ez Trumpék legújabb terve

amerika, london, párizs

Kedden nyilvánosságra hozta az amerikai belbiztonsági miniszter az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat szigorító új irányelveket. Ezek segítségével gyorsítanák fel az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók kitoloncolását.

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök azután beszélt, hogy újabb zsidó kulturális központokat kellett kiüríteni bombafenyegetés miatt.

Hatalmas csapás érte a Hír TV-t!

Simicska tv-jénél konkrétan egy egész stáb mondott fel.

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

közeleg a tél

Újabb munkahelyteremtő beruházásokban állapodott meg amerikai vállalatok vezetőivel Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

közeleg a tél

A szegedi városháza és a hatalmi ágak szétválasztásának esete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére