Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
a kutya ugat
 
 
 
 

A Rotschildok menedzselhetik a görög adósságot

2017. február 14. 23:28

Sajtóhírek szerint Athén úgy döntött, hogy a Rothschild Bank tanácsát kéri, hogy találjanak megoldást görög adósságválságra.

A Financial Times (FT) értesülései szerint a görög hatóságok minél hamarabb meg akarnak állapodni a Rothschilddal, lehetőleg az eurózóna pénzügyminisztereinek február 20-i találkozója előtt. Ezt a dátumot szakértők egy végső határidőnek is tekintik, amely előtt meg lehet állapodni egy új pénzügyi mentőcsomagról, mivel hamarosan választások lesznek több nagy EU-tagállamban és a voksolás fogja dominálni az európai politikai napirendet. Valamint az eredménytől is függ, hogy a görögök milyen hozzáállásra számíthatnak az egyes tagállamok részéről.

Fotó: AFP

Az FT által idézett források szerint Athén az államadósság minden aspektusát áttekintetné a Rothschilddal, beleértve a hitelezőkkel való tárgyalások stratégiáit, valamint annak a lehetőségét, hogy az Európai Központi Bank (EKB) vehetne-e görög állampapírokat a havi 80 milliárd eurós keretű állampapír-vásárlási program keretében; emellett annak a feltételeit és esélyeit is megvitatnák a pénzintézet szakértőivel, hogy görög kormány újból állampapírokat értékesíthessen.

A tervezett megállapodás értelmében a bank bónuszt kapna, amennyiben Görögország újból visszanyeri hozzáférését a világ hitelpiacaihoz.

A Rothschild Befektetési Bankot több mint 200 éve alapította Mayer Amschel Rothschild. A bankár 5 fia vitte tovább az üzletet és ma már több mint 3000 alkalmazottuk van 40 országban.

Ahhoz, hogy Rothschildék megkezdhessék a munkát, még miniszteri jóváhagyás szükséges. A híres bank az amerikai Lazard pénzintézetet fogja váltani a poszton, amely 2012 óta próbálta felvenni a harcot a hatalmas adósságállomány kezelésével, ám jelentős sikereket nem ért el. A Lazard jelenleg a görög Energiaügyi Minisztériumnak ad tanácsokat.

Fotó: AFP

Athén és a nemzetközi hitelezők számára kulcsfontosságú kérdés, hogy hozzájut-e – és milyen feltételekkel – Görögország a legújabb, 86 milliárd eurós mentőcsomaghoz, amelyről két éve megállapodtak, és amely a harmadik mentőcsomag 2010 óta.

Görögország adósságállománya jelenleg 323 milliárd euróra rúg, amely a legtöbb az eurózónában. A görög adatok szerint az adósságból 36 milliárd euró magánbefektetőkhöz tartozik, amelyet állampapírok vásárlásával halmoztak fel; a tartozás többi része az IMF és európai intézmények felé áll fenn.

Görögországnak júliusig 7 milliárd eurót kell kicsengetnie hitelezőinek, amelyet nem fog tudni megtenni, amennyiben nem kapja meg az újabb mentőcsomagot.

Érdekesség, hogy legújabb elemzésében már az IMF is azt javasolta, hogy a hitelezők engedjék el a görög államadósság egy részét, az ugyanis fenntarthatatlan.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
Csehország kiáll az atom mellett

Csehország kiáll az atom mellett

amerika, london, párizs

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerint a cseh kormány támogatja az új atomenergiablokkok építését.

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

A migránsgyerekek nem engedik kiürülni Calais-t

amerika, london, párizs

Azután kezdtek ismét özönleni a gyerekek a kikötővárosba, hogy a brit hatóságok bejelentették, átvesznek háromezer kísérő nélküli kiskorút.

Az USA és Oroszország együttműködése nélkül az EU életképtelen

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.

Ez Trumpék legújabb terve

Ez Trumpék legújabb terve

amerika, london, párizs

Kedden nyilvánosságra hozta az amerikai belbiztonsági miniszter az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat szigorító új irányelveket. Ezek segítségével gyorsítanák fel az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók kitoloncolását.

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

Trump: az antiszemitizmus borzalmas és meg kell állítani

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök azután beszélt, hogy újabb zsidó kulturális központokat kellett kiüríteni bombafenyegetés miatt.

Hatalmas csapás érte a Hír TV-t!

Simicska tv-jénél konkrétan egy egész stáb mondott fel.

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

Szijjártó kiment New Yorkba és hazahozott 400 új munkahelyet

közeleg a tél

Újabb munkahelyteremtő beruházásokban állapodott meg amerikai vállalatok vezetőivel Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

Szicília piskóta ahhoz képest, ahogy Botka irányítja Szegedet

közeleg a tél

A szegedi városháza és a hatalmi ágak szétválasztásának esete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére